Myopie management: begin hier tijdig mee

Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt extremer. Onderzoekers spreken zelfs van een myopie-epidemie. Een gewone bril of contactlenzen helpen niet, omdat dit het risico op verergering niet tegengaat. Een oogzorgspecialist kan een aantal behandelingen bieden die bijziendheid afremmen: dit heet myopie management (myopie = bijziendheid).

Door op tijd met myopie management te beginnen kan bijziendheid zoveel mogelijk worden tegengegaan

Dat steeds meer kinderen in de verte minder goed kunnen zien komt onder meer door veel dichtbij kijken op schermen. Eenmaal bijziend, altijd bijziend. Dus hoe eerder het herkend én beperkt wordt, hoe beter. Gelukkig zijn er manieren om bijziendheid te remmen en voor kinderogen te zorgen.

Dit kan door gebruik van de MiSight daglens

MiSight® 1 day met ActivControl® technologie is ontwikkeld om progressieve bijziendheid te remmen. MiSight is een zachte daglens, waardoor hij erg comfortabel is en eenvoudig in gebruik. Deze lens is ontwikkeld voor jongeren met een indicatie voor progressieve bijziendheid.

Bijziendheid kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar. Hoge bijziendheid kan leiden tot ernstige oogproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslating. MiSight® daglenzen zijn speciaal ontwikkeld om de verergering van bijziendheid bij kinderen zo veel mogelijk af te remmen met het doel om hoge bijziendheid - en de bijbehorende zichtproblemen - op latere leeftijd te voorkomen.

Dit heet myopie management. Myopie management is maatwerk. Wij kunnen je goed adviseren welke behandeling het beste is voor jouw kind. Het voordeel van MiSight® daglenzen is dat ze erg comfortabel zijn en heel eenvoudig in gebruik.

Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.